У Верховній Раді пропонують давати 7 років в’язниці за “фейки” про владу: що відомо про новий законопроєкт

Народні депутати від партії "Слуга народу" Георгій Мазурашу, Сергій Кузьміних, Максим Павлюк, Михайло Лаба та Олег Арсенюк зареєстрували законопроект, за яким передбачається адміністративна та кримінальна відповідальність за розповсюдження в соціальних мережах інформації, яка "веде до зростання соціальної напруги".
Що відомо про новий законопроєкт
Повна назва законопроєкту №9223, про який іде мова – "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за окремі дії проти основ національної безпеки України".

Автори документу зазначають, що головною ціллю законопроєкту є посилення відповідальності за використання й активне поширення неправдивої інформації. Особливо це стосується тих, хто пише під фейковим акаунтом.
Також автори документу пропонують притягувати до адміністративної та кримінальної відповідальності за надання недостовірної інформації. А правоохоронці зможуть втрутитись у справи юридичних та фізичних осіб, якщо дії останніх спонукають до підвищення рівня соціальної напруженості, порушення конституційних прав та свобод громадян, або іншим чином загрожують національній безпеці.
Варто зазначити, що штраф та термін покарання залежать від визначеного ступеня злочину та від того, уперше він здійснюється, чи повторно. Найсерйозніше покарання передбачається у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 7 років.
Однак для того, щоб отримати штраф або виправні роботи ознак державної зради в цих повідомленнях може й не бути.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment